Planken en Balken

“Het hout nooit op”

 

Wij kappen regelmatig bomen. Een deel van dit hout is te mooi en te goed om te storten of op te stoken. Dit hout wordt tot planken of balken verzaagd. Meestal onbekandrecht oftewel de vorm van de boom zit in de plank of balk. Een ceder wordt dan badkamermeubel, een eik wordt een buitenverblijf (zie foto) en een esdoorn wordt een tafel. Ons hout wordt gebruikt voor bedden, mooie schappen, tafels en interieurprojecten zoals een bar. Het meeste inlandse hout hebben we voorradig.

Zoekt u een speciale maat balken of planken? Wij zagen het voor u. Eenvoudige projecten zoals een houthok, kunnen we samen met u maken.

Wij verzagen alleen ons eigen hout/stammen.

 pergola van acaciabuitenverblijf

Karakteristiek hout

Soms is de natuur ons voor geweest en is zij de leermeester van de kunst (natura artis magistra).We vinden hout dat zonder bewerking prachtig is. We hebben regelmatig verschillende stukken, in soort en formaat. We zien dit soort stukken in de tuin als het ophangen van een kunstwerk in huis. We hebben trouwes ook stukken die prachtig voor in huis zijn zoals een kroonluchter van berk, zuilen van diverse soorten hout en karakterestieke dikke takken voor een lamp.

Nieuwsgierig? Bel voor een afspraak om te komen kijken: 06-13659142, Willy van Casteren.

Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn we open van 13-17 uur.

 Klik hier voor de voorraad in beeld

Wat voor hout hebben we

 

Loofhout   Naaldhout
 Zomereik   Atlasceder
 Amerikaanse eik   Douglas (beperkt)
Acacia   Lariks
Beuk    
Catalpa     Metasequia / Dawn Redwood
Es   Thuja / Red Cedar
Els   Vuren / spar
Esdoorn   Wierookceder
Kers   Weymouth
Lijsterbes    
Peer    
Populier    
Plataan    

 

Grafkist

Door onze houtvoorraad met verhaal, is het ontstaan dat het maken van een grafkist of baar iets moois, passends en liefdevols is.

Een manier om met het afscheid bezig  te zijn.

Je kunt er je persoonlijkheid in leggen; zacht lindehout of knoestig eiken, het superlichte Dawn Redwood of populier. Je kunt rondlopen, uitzoeken, afmeten, zagen, schaven, schuren. Schilderen, tekenen, enzovoort. Met anderen delen.

Wij zorgen voor de materialen, de vakkennis, de plek om te werken, te zitten en te praten. Zo kunt u de kist zelf maken.

dsc 0376

Ook zorgen wij voor koffie en broodjes. Als het nodig is werken we 's nachts door. Voor de bekleding nemen we verhuisdekens, houtkrullen, stro of iets wat u voorstaat.

Je kunt iets afspreken als het zich van te voren aankondigt. Je kunt ook bellen, dan beginnen we diezelfde dag. Kinderen kunnen mee uitzoeken, schuren, schilderen, de mooiste takken in ons bos zoeken. En desgewenst een bloemstuk, natuurstuk of wat anders maken.

Prijzen

Een baar (open kist) vanaf 350 euro. Een kist vanaf 700 euro.

Wilt u alleen het hout kopen? De kosten voor het hout voor een kist vanaf 200 euro.